Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

7 Mart 2014 Cuma

İnternet yasasında son dakika değişikliği!


Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Recai Berber ile birlikte TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle temasa geçti, TİB Başkanı'na verilmiş olan "erişim engelleme yetkisinde" kısıtlamaya gidilebileceğini bildirdi. Hürriyet'in haberine göre, Elvan'ın ilettiği, TİB Başkanı'na yeni yasayla verilen yetkinin kısıtlanmasına ilişkin hükümet önerisi şöyle; TİB Başkanı'na yasayla acil durumlarda 4 saat içinde erişim engeleme yetkisi tanınmıştı. Şimdi getirilecek değişiklikle, TİB Başkanı'nın bu yönde aldığı herhangi bir kararı 24 saat içinde bir Sulh Ceza Hakimi'ne de göndermesi zorunluluğu getiriliyor. Hakimin de 48 saat içinde, karar hakkında mütalasını vermesi zorunlu kılınıyor. Aksi halde, erişimin engellenmesi kararı ortadan kalkıyor.

CUMHURBAŞKANI İLK İŞARETİ VERDİ
Yasa TBMM'de görüşülürken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulaştırma Bakanı Elvan'ı kabul ederek, bizzat yasanın içeriği konusunda bilgi almıştı. Henüz yasayı onaylamayan Gül, bu konudaki sorulara da "birkaç nokta var" cevabını vermiş, ancak ayrıntıya girmemişti.

BAKAN ELVAN CHP'YE DE ÖĞLEDEN SONRA GİDECEK
MHP'ye, değişiklik önerisini götüren Bakan Elvan'ın, bugün öğleden sonra da CHP'ye gideceği öğrenildi.

YASA ÇIKTI: DEĞİŞİKLİK NASIL OLABİLİR?
TBMM, sözkonusu internet yasasını kabul etti. Yasa halen Cumhurbaşkanı Gül'ün onayını bekliyor. Yasada hükümetin yeni ortaya attığı bu değişikliğin yapılabilmesi için iki yol var;

İlki, Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı TBMM'ye iade etmesi. TBMM'de yasa ikinci kez görüşülürken de öngörülen bu değişikliklerin yapılması.Muhalefet yetkililerinin "daha büyük olasılık" dedikleri ikinci yol ise, yasanın Gül tarafından onaylanıp, resmen yürürlüğe girmesi. Ancak hemen ardından, TBMM'de bekleyen torba yasalardan birine bir ya da birkaç madde eklenerek, öngörülen değişikliğin yapılması.

Hükümetin, yasada önerdiği ikinci değişiklik ise şu; trafik bilgisinin tanımı konusunda olacak. Hükümetin önerisine göre, trafik bilgisinin tanımı sınırlandırılarak, istenecek bilgiler URL bazında değiş, IP ve abone kimlik bilgisi bazında olacak.

1 yorum:

  1. Titanium (iv) oxide - TITNA T1 / IRON - TITNA T1 / IRON - TITNA
    T.T.I.S. is an alloy of titanium dioxide which is columbia titanium pants produced by heating a metal or aluminum oxide. The t-I.S. atomic raft titanium alloy is made in the fertile titanium frame glasses soil omega titanium of the  Rating: 4.4 · ‎6 reviews columbia titanium jacket · ‎$37.99 · ‎In stock

    YanıtlaSil

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club