Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

17 Aralık 2013 Salı

The Walk - Fitness Tracker and Game uygulaması

application iPhone
APPLE MERKEZİNDEN BİLDİRİYORUM : Teknolojinin gelişimine paralel, artık her bi şeyleri, bizim yerimize teknoloji hallettiği için, çok afedersiniz ama, kıçımızı kaldırmadan her bi işi halleder olduğumuzdan, bu bizim kıçlar, büyüdükçe büyüdü, pantalonlara, eteklere sığamaz oldu. Hani biraz boğazımızı tutalım, az da yiyelim desek, hiç hareket etmeden, saatlerce bilgisayar başında oturarak, hiç spor yapmadan, bu bizim geri planda çaktırmadan çalışan, kıçımızın büyümesine bir türlü mani, olamadık. Bu doğru, yalan değil. Kendinizinkini görmediğiniz için, sizinkinin Davut heykelinin kıçı gibi olduğunu zannetmeyin, sizinki de olsa olsa, kıvırcık koyunun ki gibi, misal, vıcık vıcık, löp löp olmuştur.

Şimdi tespiti yaptık. Tespit doğru, peki çözüm? Çözüm, spor, çözüm, hareket, çözüm, o kıçın, yerleştirildiği yerden kaldırılıp, hareket ettirilmesi. 

Hepimize zor geldi dimi, bunu yapmak. Sıcacık yatağımızdan çıkıp, buz gibi sokaklara kendimizi atıp, yağmurun çamurun altında, sokaklarda at gibi koşturmak, ya da spor salonlarında, bir nevi dolap beygiri mantığıyla çalışan, koşu bantlarında saatlerce dingildemek, hiç hoşumuza gitmedi, dimi. Ee ne yalan söyleyelim haklısınız, benim de hiç hoşuma gitmedi. Bu pek çoğumuzun hoşuna gitmediği için zaten, bizim kıçlar oldu, koca bir yastık gibin.

Ama artık, bu gidişe bir son verme zamanı geldi. Geldi dee, geçiyor bile. Yanlız korkmayın, size atın sıcacık pofuduk terliklerinizi ayağınızdan, çıkarın o pamuklu pijamalarınızı, çıkın bu yağmurda, çamurda sokağa, haydi yallah, koşturun bakalım, demiyecem.

Demiycem ama, size, oturduğunuz o yerden de, o koca kıçı hareket ettirmeden de, bu kilolardan, kurtulacağınızı da, söylemiyecem.

Peki ne yapacaz. Şimdi onu söylicem.

Önce bir iPhone telefon ya da iPad tablet alacaz. Varsa ne ala, yoksa, yapacak bişi yok. Alacanız.
Çünkü bu size bahsedeceğim bir Apple uygulaması ve cihazınıza, Apple Store'dan, 3,99 US Dolar'a yükleyebilirsiniz. 

Bu uygulamanın adı "The Walk" yani Türkçe meali "Yürrüüü anca gidersin"

Bu uygulama, yürüyüş ya da egzersiz parkurunu (bu alan eviniz de olabilir) bir oyun alanına çeviriyor ve The Wall, kullanıcılara, akıllı telefonlar üzerinden, eğlenceli bir takım görevler veriyor. Bu görevlerin tamamlanması ise, sizin yapacağınız yürüyüş mesafesi ile gerçekleşiyor. Ama bu uygulamadan esas, bu egzersizleri, dışarıda, yani açık havada yaparsak, daha da fazla fayda göreceğimiz de, belirtiliyor.

Şimdi temel olarak olay böyle. Detayları ancak uygulamayı yükleyerek ve uygulayarak, kendiniz görebilir ve öğrenebilirsiniz.

Biz bununla birlikte, arkadaşlarla kafa kafaya verdik, düşündük ve bu uygulamayı biraz daha geliştirerek, daha popüler hale getirmeyi amaçladık.
Madem bu uygulama, bir takım görevleri, eğlenceli hale getiriyor ve insanların bu görevleri seve seve yapmasını sağlıyor, o halde, bu görevlere

* Oğlum hadi kalk, koş bakkaldan 2 ekmek alıver...
* Kızım, yatağını hemencecik toplayıver...
* Bey, bu sene tatilimizi yurtdışında, 3 hafta olarak yapalım, ayol...
* vesaire, vesaire (siz bunları çeşitlendirebilirsiniz)

şeklinde ilavelerde bulunarak, daha geniş halk kitlelerine hitap etmesi de, sağlanabilir... diye düşünüyorum. Olurmu, olur. Olmazsa, napiim canım. Aaa, herşeyi de ben mi, düşünecem.

Hadi kalın sağlıcakla, evden çıkmayın hava soğuk, biraz da, yağmur var. Hamur kızartın, içine peynir koyun afiyetle yiyin. Bye bye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club