Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

13 Aralık 2013 Cuma

Ütü derdine son... akıllı ütüler geliyor...

USA - SILICON VALLEY : Az önce, Amerika'da silikon vadisinde yerleşik, büyük bir teknoloji şirketinin AR-GE departmanında çalışan bir tanıdığımdan aldığım haber, şu ana kadar çalışmaları çok büyük bir gizlilikle sürdürülen, yeni bir akıllı teknolojinin, özellikle tüm ev hanımlarının çok büyük bir sorununu, sona erdireceği hakkında.
Ev hanımları yıllardır, haklı olarak, ev işlerinin zorlığundan, işlerinin bir türlü bitmediğinden, bu yüzden kendilerine yeterince vakit ayıramadıklarından şikayet ederlerdi. Bunu özellikle annelerimizden çok iyi bilir ve bu tür şikayetleri hep duyardık.
*Yav, ooolum, kirletmeyin şu üstünüzü başınızı bu kadar. Sizin çamaşırlarınızı yıkamaktan ellerim, çalı süpürgesi gibi oldu. Bana da yazık, ama diimi.
*Çocuğum, halıya çamurlu ayaklarla basılırmı hiç. Evi süpürmekten belim, bıkınım koptu be cucuğum. Artık geliyorler bana, yandan yandan, patlatıcam kafanızı.
*Bulaşık, bulaşık, bulaşık. Ay ben bu dünyaya bulaşık yıkamaya mı geldim, ayol. Kirletmeyin şu bardakları bu kadar çok ama.
*Çamaşır, bulaşık, ev temizliği, bir yere kadar ama. Şu ütü yokmu şu ütü. Beni benden alıyor. Yeterrr diye bağırıp, kaçacam artık bi gün bu evden.
Bu ya da buna benzer, haykırış ve yakarışları, hepimiz analarımızdan öyle ya da böyle duymuşuzdur, muhakkak.
Ama özellikle son dönemlerde, teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ile, bu analarımızın çok muzdarip olduğu bir çok ev işi, biraz olsun, kolaylaştı gibime geliyor.
Özellikle, bulaşık makinası, çamaşır makinası ve kurutma makinası gibi ev aletleri, biraz olsun analarımızın yüzünü güldürdü, dimi. Analar, bacılar, bi ses verin hele. Ööle değilmi?
Ammaa....
Öyle bir ev işi varki, bu güne kadar, bu iş için bu güne kadar kullanılan alet, ne öyle çok geliştirilebildi, ne de ööle, otomatiği, akıllısı, smartı falan icat edilebildi.
Neydi efendim, bu alet... evet, hanımlar, sizi duyar gibiyim... ÜTÜ evet ÜTÜ.
Maalesef bu ütü denen ömür törpüsü aletin bu güne kadar, ne şekli ne de fonksiyonları çok fazla değişmedi ne de bu alet çok fazla gelişmedi. Tamam, belki ütüler biraz modernize oldu. Buharlısı, buhar kazanlısı, teflon tabanlısı, çamaşırın üzerinde tüy gibi uçup, şıp diye kırışıklıkları açanları (daha doğrusu böyle olduğunu iddaa edenler) oldu ama, bunun otomatiği ve bu ütüyü kendi kendine yapanı bir türlü bulunamadı, icat edilemedi. Öyle diilmii? Öyle diilmi hanımlar? İlla ütüyü tutan, ütüyü kanter içinde, beli bıkını koparak, bastıra bastıra yapan birine ihtiyaç vardı. Ama artık yok, bitti.
Müjde, bu büyük bir müjde, hatta mucize, ben bile inanamıyorum... müjdemi isterim, valla!!!
Ama artık buraya kadar. Artık gerçekten buraya kadarmış....
Ütü ve ütü yapmakla ilgili bütün sıkıntılar artık bitiyor. Bu yaşanan sıkıntılar, bu çileler, bu bel ve ayak ağrıları... evet, buraya kadarmış.
Teknoloji bu kadar gelişir de, Aya, Marsa, Venüse gidilir de, bir otomatik ütü, bir smart ütü yapılamazmıdı? Bügüne kadar, maalesef yapılamadı. Ama dediğimiz gibi, bugüne kadar.
Aldığımız bu habere göre, bir Amerikan teknoloji devi (adını şu anda ısrarla vermiyorlar) hanımların en büyük problemi olan ütü işini kökten ve tamamen çözen, "Smart Iron" adını verdikleri, akıllı ütüyü üretmişler. İnanılmaz diilmi?
Aldığımız habere göre, bu ütü, bildiğimiz ütülere benziyor ama... aşağıda prototip fofoğrafını görebilirsiniz.
smart iron
Bu ütünün farkı, bu ütü akıllı. Şöyleki, bu ütüyü, ütülemek istediğiniz neyse, gömlek ya da pantalon, üzerine koyuyorsunuz ve bu gömlek yada pantalonun özelliklerini (yani uzun kollu gömlekmi, kısa kollu gömlekmi, ketenmi, likralı poplinmi, dakron kumaşmı, bedeni 40 mı, 44 mü, neyse..), iOS ya da Android temelli cep telefonuza indireceğiniz "Smart Iron" uygulaması üzerinden belirterek, bırakıyorsunuz. Bu akıllı ütü bu verilere göre, kendini ayarlayıp, otomatik olarak çamaşırın üzerinde gidip gelerek, çamaşırı jilet gibi ütülüyor. Size sadece, çamaşırı özel ütü masasının üzerine koymak ve beklemek. Ütüleme bittikten sonra da, alıp katlamak. Bu kadar basit. 

Nasıl? Harika dimi? Harika... evet harika... hayali bile güzel... ne güzel olurdu... çok hoşunuza gitti dimii... ama ŞAKA :) Yok efendim bööle bişey, şaka yaptım... Yok maalesef. Hala yapamadılar. Bence de, hiç yapamayacaklar, herhalde. Yani ütüye devam, beliniz, bıkınınız, kolunuz bacağınız kopana kadar, ütüye devam. 

Bana kızmayın ama, ben sizi sadece ufak bir hayali yolculuğa çıkarttım, hayali cihana değer.

Haydi kalın sağlıcakla. Baş baş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club