Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

28 Şubat 2009 Cumartesi

İyi Bilgisayarlar, kötü kullanıcılar!!!

Herşeyin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır. İyi programlar, kötü programlar... Kötü programlar -> bilgisayar zararlıları -> virüsler, trojanlar vb...

Benim bilgisayar kullandığım döneme rastlamıyor ama okuduklarıma göre bilgisayar virüs bulaşmasın diye onu saran, sarmalayanlar, bilgisayar virüslerini insan virüsleri sananlar varmış.

Bazı arkadaşlar vardır; antivirus kullanmaz, bu zararlıları özenle bilgisayarlarında beslerler, büyütüler. Temizlik sevmezler . Sonra flask disk gibi taşınabilir aygıtlarla yayılmasına yol açarlar.

Bu beslenip büyütülen zararlışar bizim bilgisayar laboratuarları ve yurt bilgisayarlarından hiç eksik olmaz. Onunla da kalmaz, tedbirsiz, dikkatsiz kullanıcıların bilgisayarlarına da bulaşmayı ihmal etmezler. Sonrasında da bir hastanın doktara gitmesi gibi yurt içerisinde döne dolaşa bir bilgisayar bölümünde okuyann öğrenci aranır.
A- Bilgisayar virüs bulaştı napcaz?
B (iç ses)- Bulaştımadan önce düşünecektiniz.. :S
B - Bir bakalım.

Bu yüzden taşınabilir aygıtlara dikkat etmek lazım.
İşte size basit bir yöntem. Bunu da şöyle yapıyoruz: 
denetim masası -> klasör seçenekleri -> Görünüm -> gizli dosyaları göster yanına tik atıyoruz. ve Korunan işletim sistemi dosyaları gizle (önerilen) yanındaki tiki kaldırıyoruz. Tamam dedikten sonra bilgisayarımıza taktığımız flash diskin kalsörünü açıp içindeki bize ait olmayan dosyaları siliyoruz. Böylece virüslerimizden kurtulmuş oluyoruz


Resim 

Websakini'nden Teknoloji'ye Kız Bakışı'na

Blog değiştirirken eski blogumda yazı dizisi olarak kullanmak istediğim bir kaç konu vardı.

ASP.NET Günlüğüm. Bu konuya bu blogumda da devam edeceğim. Orada IIS ve Apache nin anlaşamadığını söylemiştim. IIS'i kapatarak sorunumu çözdüm. Apache kullanarak hazırlamam gereken proje ödevim bitince bu sorununm tamamen çözülmüş oldu.

Yine bu günlerde teknoloji'de neler yapıyorum:

Bu aralar videolara daldım. Seminer, webiner, teknolojik eğitim ne kadar video varsa (kota dahilinde) izlemeye çalıştım. Seminerlere ne kadar yerinde katılamıyor olsam da yinede onları izleyebiliyor olmak çok güzel. Tavsiye ederim... :D

Yaklaşık bir ay sonra Üniversitemiz de yönetim kurulu başkanı olduğum Bilgisayar ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen gnctrkcll ve Microsoft işbirliğiyle "Gençsen Geleceksin" Türkiye Teknoloji Turu'nun duyurularını yapmaya başladık.  Bu etkiniği hazırlarken şunu farkettim. Etkinlik hazırlamak çok eğlenceli, duyuruları yapmak bile.
Bu yüzden blogla da tam ilgilenemedim. Okul açılınca daha fazla teknoloji blog yazısı yazabileceğim.. :D :D

24 Şubat 2009 Salı

Tık tık tık!!! Gmail orda mısın?

Gmail geldiysen 3 kez fareyle tıklat!!!

gmail Bu gün öğle saatlerinde gmail’e ulaşamadık, ben aşırı yüklenmeden olabilir diye düşünmüştüm ama RSS’lere gelen yazılara göre öyle değilmiş. Genelde bir kesinti olmuş ve bu Google Kaynaklıymış. Ama Google konu ile ilgili açıklama yapmamış.

mış, miş kısmını geçelim. Bu olayda herkesin kafasına takılan bir soru var. Google bu gibi bazı servislerini kapatırsa, ya da bir şeklide erişim sağlanamazsa ne yaparız?

Ben öncelikle kapanan servisin geri açılmasında umudum yoksa;

  • Eğer kapanan Blogger olusa, (ki geçenlerde kapandı) blog yazılarımı kurtarmaya çalışırım.
  • Eğer kapanan Gmail olursa, mailleri ve kişi listemi kurtarmaya çalışırım.
  • Eğer Google Reader olursa, onu çok kullanmıyorum. Çünkü bilgisayarım yanımda değil de başka bir bilgisayar kullanıyorsam lazım oluyor.
  • Google Gruplar erişime kapatılırsa yapacak bişey yok alternatif aramalı ve bir şekilde grup üyelerine alternatif grubu duyurmalı.
    Bunlar tabiki kapandıktan sonra yapılacak şeyler. Ama yine de bir çok servisin alternatiflerini de kullanıyorum tabi ki (Blogger hariç). Bu yüzden çok problem olmayacaktır. İyi bir bilgisayar kullanıcısı aslında bilgisayarlara güven olmayacağını, çökme, veri kaybı, kapanma gibi durumların her zaman söz konusu olduğunu bildiği için, her önemli verisinin yedeğini alması gerektiğini bilir. 

23 Şubat 2009 Pazartesi

Teknoloji'nin hızına yetişilmiyor...

Geçenlerde RSS'lerime ASP.NET 4.0 yazan bir yazı geldi., şaşırdım. Ama şaşkınlığım 4. sürümünün çıkıyor olmasına değil. Ben asp.net 2.0 öğrenirken 4'ü çıkacakmış. Bu sadece asp.net için değil bir çok programlama dili ve donanımla da ilgili. Nasıl yetişeceğiz bu teknolojiye???

21 Şubat 2009 Cumartesi

Aklıma Takıldı: Pagerank & Reyting

Geçenlerde aklıma takıldı. İnternet sitelerindeki Pagrank ve Televizyondaki Rayting kavramları aslında birbirine benziyor.
Bir televizyon programının reyting değeri yüksekse daha çok reklam yayınlıyor.
Bir intenet sitesininde pagerank değeri ne kadar yüksekse site, daha çok reklam alabiliyor.
insanların tercihi de çok izlneme oranına sahip programlar ya da çok tık sayısına sahip sitelerden yana.
Bu alışverişte bile böyle. Çok tercih edilen markalar ya da marka takıntısı.
Neyse burdan konuyu bir yere bağlamayacağım sadece benzer olmaları dikkatimi çekti... :D

Bugünlerde bilgisayar ve internet üzerinde uğraştığım programlardan da kısaca bahsedeyim.
Windows Live Writer kullanmaya başladım, etiket düzenlemesi hariç hoşuma gitti.

Windows Live Mail, hkubrakose@itp06010035.info uzantılı mail adresimi live mail üzerinden yönetiyorum. Gerekli ayarları yaptım ama nedense mailler geç geliyor, heralde mail server yüzünden...

Mail server yönetimine el atıım.
Aklımda blogger blogunu bir domaine yönlendirmek var. Ama ne zaman yaparım bilmiyorum.

Geleneksel 2. format günü yaklaşıyor. Ama bilgisayardaki dosyaların yedeklerini almak uzun sürecek gibi. Demek ki bu yılki format gününün zamanı biraz değişecek.. :)

15 Şubat 2009 Pazar

Yeni Blog, Yine Blog....

Ne zamandır kendi alan adımla bir blog açmayı istiyorum ama şimdilik host ve domain gibi işlemlerle uğraşmaya vaktim yok. Bu yüzden yine Blogger kullanarak kubrakose.blogspot.com açtım. Blogumun teması teknolojiye kız bakışı, (kuş bakışı gibi oldu biraz)... Neden böyle bir tema? Kızlar teknolojiden, bilgisayardan, yazılımdan, donanımdan anlamaz derler ya buna biraz tepkili olduğumdan... :D
Peki diğer blogum websakini unutulacak mı? Websakini; Web'deki İlk adımlarıma yönelikti; neredeyse 7 ay oldu ve artık adımları attım, yürümeye başlamalı, bu yürüyüşün başı da kendi ismimle bir blog açmak olmalı diye düşünerek yola çıktım. Websakini kalacak ama oraya daha yazı girmeyebilirim, buradan devam edeceğim. Kısa süre içinde şu anda kullandığım blogger temsında da gerekli düzenlemeleri yapacağım. Kolay gelsin bana!!!

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club