Siz kahvenizi hazırlarken kitabınız basılmış ve hazır olsun ister misiniz?
Aşağıda anlatılan kitap yapma daha doğru tabir ile kitap basım makinesi ile 5 dakika gibi kısa bir sürede kitap basmanız mümkün.Bu dünyanın en hızlı ve de en çabuk kitap basan makinesi olsa gerek...Daha ne kadar hızlı olabilir ki????
İngiletere'de yapılan edebiyat alanındaki bu teknolojik gelişimin adı: Espresso Kitap Makinesi!
Makinenin Özellikleri Neler?
Makinenin en büyük avantajı kitapçılara verilen ve günlerce beklenmek zorunda kalınan kitap siparişlerine son verecek.Çünkü istenilen kitap ev ortamında rahatça basılabilinecekk.
Kitabı ilk okuyanlardan olun...
Kitap basım makinesinin en güzel özelliklerinden biri de henüz piyasada basılmamış eserleri baskı halinde görebilme imkanı sunuyuor. Eee madem elinizde bir kitap basım makinesi ve de karşınızda basım halini görebildiğiniz bir kitap var...Tek bir tık ile kitabı çoğaltabilirsiniz...=)
Eğer Espresso Kitap Makineniz yoksa Kitaba sahip olmanın bir başka alternatif yolu ise şu:Yazarların çalışmalarının içinde bulunduğu bir cd ile bu makinenin bulunduğu bir dükkana girmeleri yeterli.
Makinenin veritabanına 400 bin kitap yüklenmiş durumda. Londra'nın merkezindeki şubesine makinelerden bir tane satın alan Blackwell, yaza kadar 1 milyon kitabın basılmaya hazır olmasını umuyor.
Fotokopi ya da baskı makinesi görünümündeki makine, dakikada 105 sayfa basabiliyor. Başka bir deyişle bir kitabı aşağı yukarı beş dakikada hazırlıyor.
Blackwell'in amacı, müşterinin makineye bağlı bilgisayar ekranından katalogda istediği kitabı seçip, "Kitap Yap" butonuna basması ve istediği roman oluşturulurken izleme keyfini tatması.
Kitap Yapma İşleminin Aşamaları:
Önce kapak, ardından sayfalar basılıyor ve sıralanıyor. Sayfalar daha sonra sıkıştırılıyor ve yapıştırılıyor. Son olarak da sayfalar A4 ebatından kitap boyutuna getirilip, kapakla birleştiriliyor. Kitap hazır halde, makinenin yan tarafındaki bir boşluktan dışarı veriliyor.
Blackwell, makinenin, Amazon gibi internet üzerinden kitap satan firmalara karşı elini güçlendireceği düşüncesinde.
Telifsiz kitaplarda 300 sayfalık bir kitap 30 pounda satın alınabilecek. Diğerleri ise raflarda tükenmiş olması halinde aynı fiyata satılacak.
Evdeki yazıcı modelimiz ile kitap yapmak,basmak ve çoğaltmak hepimizin hayali...BÖyle bir fırsatı en kötü ihtimalle günlükleimizi kitap haline getirerek de olsa değerlendirebiliiz.
Evde kitap basımı henüz şu an kullanmış olduğumuz yazıcılar ile pek mümkün gözükmese de pek yakında böyle bir imkanın yazıcılara da ekleneceği teknolojinin gelişiminden kuşkusuz anlaşılmakta.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder