Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Koordinasyon Toplantısı 7-8 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Bende BBBÖ eğitmeni olarak oradaydım. 2 gün boyunca emeği geçen Habitat için Gençlik Derneği çalışanları’na ilk gün bizi misafir eden İstanbul Microft Ofis’e teşekkürler…
http://www.habitaticingenclik.org.tr/news.asp?id=57 linkinde programı görebilirsiniz.
Bir eğitmen olarak toplantıda gözlemlediklerimi kısaca aktarmaya çalışayım. Bir hatam olursa kusura bakmayın.
İlk günkü programda Microsoft’tan Cemal Akyel ilk konuşmayı yaptı. Konuşmasına Web 2.0 ve bunu Dünya 2.0 şeklinde yazarak konuşmasına başladı ve her kurumun kendisini güncellemesini söyledi. Sonra BMKP den gelen konuşmacı UNDP 2.0 dedi ilk konuşmaya ithafen. Sezai Bey o zaman HABİTAT 3.0 da dedi. BBBÖ projesinin 3. aşamasına geçildiğini belirtmek istercesine. Sonra Turksattan gelen konuşmacı DEVLET 2.0 dedi. Turkiye.gov.tr sitesini anlatırken. Yani e-devlet uygulamalarını 2.0 olarak değerlendirdi. Toplantıda en çok güldüğümüz konu bu oldu, herkes kendine göre bir şekilde sürüm numaraları verdi. Özel sektör, kamu kuruluşları ve Sivil toplum örgütleri bu projede birlikte çalışmaktan çok mutlu olduklarını söylediler. Proje Koordinatörümüz Başak Hanım BBBÖ projesinin şu ana kadar neler yaptığını anlattı.
Nuri Çankaya Windows 7 yi anlattı. Daron Yöndem BBBÖ aşkı diye başladı. Kendi başarı hikayesini ve çalışmanın önemini ve sevdiğin işi yapmanın nasıl bişey olduğunu anlattı.
2. gün daha çok eğitmenlerin fikirlerini almak ile geçti. TEGV’den gelen yetkililer ile projenin TEGV ile olan protokolünü konuştuk.
Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı ile Meslek Lisesi Memleket Meselesi ve BBBÖ’yü konuştuk.
Son olarak eğitmenlerimizi ve BBBÖ’yü konuştuk ve toplantıyı sonlandırdık.
Çok güzel bir atmosferdi. Güzel ve verimli bir toplantyıdı.
Ayrıca; 2005 yılında Birleşmiş Milletler, 2007 yılında Microsoft tarafından en iyi uygulama örneği olarak gösterilen Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor projesi geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa e-Katılım Ödülleri, bu yıl ise Birleşmiş Milletler Dünya Gençlik Ödülleri çerçevesinde ödüllendirildi.
Biz eğitmenler olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğumuzu bu proje aracılığıyla geliştiriyoruz. Bilgilerimizi bilmeyen insanlarla hiç bir karşılık beklemeden paylaşıyoruz. Peki siz kendi üzerinize düşen sosyal sorumluluğunuzu gerçekleştiriyor musunuz?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder