Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

28 Aralık 2009 Pazartesi

2009 un En iyi Orjinal Buluşlari

Ares roketi
NASA’nın Yeni Nesil Uzay Aracı İnsanoğlunu Önce Ay’a,Daha Sonra Mars’a Götürecek.Testi Geçtiğimiz Ay Başarıyla Gerçekleştirilen İnce ve Sivri Ares,Yerini Alacağı Uzay Mekiklerine Kıyasla Çok Daha Güvenli,Hızlı, Çevik,Hafif,Dayanıklı ve Uzun Menzilli.
Havuz orkinosu
Yumurtlama Oranı Yüzde 90’lara Kadar Düşen Mavi Orkinoslar,Yüzlerce Mil Yol Alıp Göçeden Bir Balık Türü.Ancak Avustralyalı Clean Seas Firması,İlk Kez Bu Balıkları‘Havuzda’Yumurtlatmayı Başardı.Tekniğin Yayılması Orkinos Nüfusunu Arttıracak,Fiyatlarını Düşürecek.
Led Ampul
Hollandalı Philips’in Geliştirdiği LED Ampuller,ABD’ye Çıkarma Yaptı. Hesaplara Göre Evlerde En Çok Kullanılan 60W Normal Ampuller Bunlarla Değiştirilirse,17.4 Milyon Hanehalkının Kullandığı Kadar Elektrik Tasarruf Edilecek.
Akıllı enerji-ölçer
Frader-Thompson’ın icadı Olan EnergyHub Dashboard,Evdeki Tüm Elektrikli Ve/Veya Gazlı Teçhizata Bağlanabiliyor,Her Birinin Ne Kadar Elektrik Veya Yakıt Harcadığını Ve Bunun Parasal Karşılığımı Bildiriyor,İstenirse Teçhizatı Açıp Kapayabiliyor,Evdeki Isı ve Aydınlatmayı Kontol Ediyor.
Bedenle Oyun Kontrolü
Microsoft’un Bu Yıl Prototipini Sergilediği Project Natal,Bilgisayar Oyunlarında joystick, Fare,Tabanca vs.Yerine Oyuncunun Kendi Bedenini Koyuyor.Bir Dizi Kamera,Çok Duyarlı Bir Mikrofon ve Elbette Gelişmiş Yazılımlardan Müteşekkil Sistemle Ekrandaki Karakter ‘Siz’Oluyorsunuz, Elinizi Kaldırdığınızda o da Kaldırıyor Vs...
Işınlanma
Henüz İnsan Işınlanması Sözkonusu Değil Ama o Yönde Önemli Bir Adım. Marlyland Üniversitesi Joint Quantum Institute Çalışmasında,Aralarında B ir Metre Mesafe Bulunan İki Atom Arasında Yapısal Bilgiler Taşınabildi.
Görünmez Yıldızları Gören Teleskop
Uzayın Çok Çok Soğuk Noktalarında Bulunan Cisimlerin Yaydığı Işık Gözle Görülemiyor.Avrupa Uzay Ajansı Tarafından Geçen Mayıs’ta Gönderilen Herschel Uzay Teleskobu Derin Uzaydaki Bu ‘Saklı’Cisimleri Kızıl Ötesi Kameralarıyla Tespit Ediyor.Teleskop 1.5 Milyon Km Uzakta,Dünya İle Güneş’in Çekim Kuvvetlerinin Dengelendiği Lagrange Noktasında Bulunuyor.
AIDS Aşısı
Büyük Umutlarla Geliştirildi,Ancak Denemelerin Başarısız Olduğu Açıklandı. Ne Var Ki Altı Yıllık Deneme Süresinden Elde Edilen Sonuçlar,Aşı Yapılan Deneklerde HIV Enfeksiyonunun Yüzde 31 Oranında Azaldığı Görüldü.Küçük Bir Etki Sayılsa Da,Başlangıç için Umut Vaat Ediyor.
Düşünerek Mesajlaşma
Wisconsin Üniversitesi’nden Doktora Öğrencisi Adam Wilson,Beyindeki Hareketleri İzleyebilen Bir Elektrot Düzeneği Kulanarak 23 Harflik Bir Cümleyi‘Sadece Düşünerek”Bir Bilgisayara Kaydetmeyi Başardı.
Elektronik Göz
Massachusetts Institute of Technology Ekibi,Görme Engellilere Kısmi Görüş Kazandıran Çipli Göz Geliştirdi.Göz Yuvarlağına Monte Edilen Titanyum Kaplı Çip,Hastanın Taktığı Özel Gözlükteki Kameradan Gelen Sinyalleri Beyne Gönderiyor.Hasta Bu Şekilde Kişilerin Yüzünü Çıkarabiliyor,Odada Kaç Kişi Olduğunu Anlıyor.
Merkür Kaşifi
NASA’nın Aracı Merkür’e 228 Km Yakında Geçiş Yaptı.2001’De Gezegenin Yörüngesine Oturması Bekleniyor.Yalıtkan Seramik Kaplamaya Sahip Kaşifin Dış üzeyi 370C Dereceye Kadar Dayanabiliyor.
Mobil Ultrason
21.Yüzyılın Stetoskopu Dense Yeridir.Bir Cep Telefonu Kadar Küçük Olan Vscan,Kocaman Bir Ultrason Konsolu Kadar Güçlü.Artık Doktorlar Çok Acil Durumlarda ve Her Yerde Hastanın içini Görebilecek.Henüz Ticarileşmedi Ancak Acil Yardım ve Pratisyen Hekimlikte Devrim Yaratacağına İnanılıyor.
YikeBike
Yeni Zelanda’da Geliştirilen Elektrikli YikeBİke’ın Bataryası Sadece 20 Dakikada Yüzde 80 oranında Şarj Oluyor.Sola Sağa Kaykılarak Dönüş Yapılıyor, 20km/s Hızla Gidebiliyor.

Gezegen Kılıfı
Dünya’daki Genel Çevresel Değişimleri Gezegen Boyutunda izleyebilmek için NASA ve Cisco’nun birlikte geliştirdiği ‘elektronik kılıf’, aslında kara, deniz, hava ve uzayda konuşlı yüzlerce sensörden oluşan bir ‘sinir sistemi’ gibi çalışıyor. Prorotip 2010’da çalışmaya başlayacak ve yağmur ormanlarının hangi bölgelerdene kadar karbon emdiğini tespit edecek.
Kanatsız Vantilatör
Dyson’ın Şaşırtıcı Ürünü, Dipteki bir Kanaldan Verilen Havanın Çember Şeklindeki Yolu izleyerek Karşıya Yönlendirilmesi Esasıyla Çalışıyor.Kanatları yok,Dolayısıyla Daha Güvenli. Ayrıca Çok Şık.

Nissan Leaf
Dünyadaki ilk Elektrikli Otomobil Değil ama Küresel Pazar için Üretilen ilk ‘Tamamen Elektrikli’Otomobil. Tam Dolu Bataryayla 160 km Yol Yapıyor,Hızı 145km/Saate çıkabiliyor.
Robo-Penguen
Gerçek Penguenlerin Hareketlerini Simüle Edebilmenin Dışında, Yunus ve Yarasalardaki Sonar Sistemine de Sahip Robot Penguen,Sürü Halinde Birbirine Çarpmadan da Yüzebiliyor.
Honda U3-X
Tek Tekerlek Üzerinde Hiç Düşmeden Rahatlıkla Yol Alınabiliyor.Yön Belirleme ise Sadece Vücut Şeklini Değiştirerek Yapılıyor.Elbette Elektrikli ve Çok Kullanışlı.
‘Ahşap’ Kemikler
İtalyan Bilimciler,Bazı Ağaç Türlerini Kullanarak ‘Karbonlu Hidroksiapatit’ Adını Verdikleri Bir Bileşim üretti.Süngerimsi Yapısı Sayesinde Kırık Kemiklerin iyileşmesini Hızlandırdığı Belirtiliyor, Koyunlar Üzerinde Deneniyor,Henüz insanlarda Denenmesi Planlanmıyor.
Tamirciler için Röntgen Cihazı
Walleye Technologies Firmasının Ürünüyle,Duvara Çivi Çakmadan içinden Elektrik Kablosu Geçip Geçmediğini Görmek Artık Mümkün. Duvarın içinin Röntgenini Çekmek için Mikrodalga Kullanıyor ama Bir Cep Telefonundan Çok Daha Azını.

Katlanabilir Hoparlör
OrigAudio Firmasının Küp Hoparlörleri,Normal Bir Koli Gibi Katlanabiliyor.3.5 inç Jakla Bütün Müzik Cihazlarına Bağlanıyor,Çiftinden Kazanılan 16 Doların Yarısı Kamu Okullarına ve Düşük Gelirlilere Müzik Götürme Projesinde Kullanılıyor.

Yenebilir Yarış Otomobili
WorldFirst F-3 Yarış Otomobilinin Kasası Havuç Liflerinden Mamul,Yan Aynaları Patates Nişastasından, Pedalları Fıstık Kabuğundan.Yakıt Olarak da Çikolata ve Bitkisel Yağ Karışımı Biodizel Kullanıyor.
Yüksek Hızlı Helikopter
Sikorsky X2 Modeli, ‘Yavaş’ Olarak Bilinen Helikopterleri Neredeyse Uçaklarla Yarışır Hale Getirdi. Azami hızı 467km/Saate Kadar Çıkabiliyor.
En Uzun Uçan Kağıt Uçak
Japonya Origami Uçak Yapanlar Derneği Başkanı Takuo Toda’nın Yeni Kağıt Uçak Modeli,Havada Kalma Rekorunu Kırdı. Önceki Şampiyonu 0.3 Saniye Geçen SkyKing, Havada Toplam 27.6 Saniye Kalabildi.
Trendy-Bot
HRP-4C adlı Robot Güzel, 2 milyon Dolara Maloldu. İnsan Mimik ve jestlerine Sahip, Manken Gibi Yürüyor,Sesleri Tanıyor,Sorulara Yanıt Veriyor. 1.60 Boyunda, 43kg Ağırlığında.
Yeni Bulut Türü
Cloud Appreciation Society Adlı Enteresan ‘bulut-severler’ Derneği, Yeni Bir Bulut Türünün Bulunduğunu Açıkladı. Undulatus Asperatus Adı Verilen Bulut Türü, Dalgalı Yapısıyla Hayran Bırakıyor. 1951’den Bu yana Yeni Bulut Türü Bulunamadığını Ekleyelim.
En Hızlı Otomobil
Charles Burnett III,25 Ağustos’ta Yerdeki Hız Rekorunu Kırdı.243 km/s Hıza Çıkan ve Buharla Çalışan Araçta 12 ayrı Kazan Bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club