Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

16 Temmuz 2010 Cuma

Başbakan'ın Facebook'a gücü yetmedi

İngiltere'de "Facebook katili" olarak ünlenen Raoul Moat'ın ülke tarihinin en büyük "insan avında" polis tarafından köşeye sıkıştırılınca intihar ederek, hayatına son vermesinin yankıları sürüyor.

Moat'a sempati besleyenlerin Facebook'ta bir sayfa açmasına, İngiltere Başbakanı David Cameron tepki gösterdi. Ancak Facebook, sayfanın kaldırılmayacağını açıkladı.
Eski sevgilisinin erkek arkadaşını öldüren ve eski sevgilisiyle bir polisi yaraladıktan sonra da Facebook’ta bir ölüm listesi oluşturan Raul Moat (37) adlı katilin üzerinden süren tartışmalar yeni bir boyut kazandı.     
Bir hafta süreyle polisten kaçan Moat, geçtiğimiz cuma günü Newcastle şehrinin Rothbury kasabasında ormanda polis tarafından köşeye sıkıştırılmış, güvenlik güçleriyle 6 saat süren pazarlık sonunda teslim olmayı kabul etmeyerek, kafasına kurşun sıkıp intihar etmişti.
Trajik bir sonla biten bu operasyonla ilgili soruşturma başlatılırken, Moat'ın ölümünün ardından katile sempati duyanlar sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir hayran sayfası açtı. Ayrıca İngilizler, Moat'ın kendini vurduğu ormanlık alana ve Fenham bölgesindeki evinin önüne çiçek ve taziye mesajları bıraktı. ( Yazının devamı için linke tıklayınız.)



İNGİLİZ BAŞBAKAN FACEBOOK'A ÇATTI
Moat için taziye ve övgü mesajlarının yayımlandığı Facebook sayfasına üye olanların sayısı 30 bini aşınca, devreye İngiltere Başbakanı Cameron girdi. Cameron, Facebook'ta Raul Moat adına açılan taziye sayfasının kaldırılması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.
Facebook sayfayı kaldırmayacağını açıklayınca İngiltere Başbakanı öfkelendi. Cameron, "Gördüğüm kadarıyla Raul Moat acımasız bir katildi. Ne kadar az olurlarsa olsunlar bazı kimselerin böyle birine sempati duymasını anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.
FACEBOOK SAYFAYI KALDIRMAYACAĞINI AÇIKLADI
Facebook'tan yapılan açıklamada ise Moat adına açılan sayfayı kapatmaları için bir neden olmadığı belirtildi. Facebook yetkilileri sitenin koyduğu kurallar çiğnenmediği sürece Moat üzerinde yapılan tartışmayı kesmeyi düşünmediklerini vurguladı. Açıklamada, "İngiltere'de 26 milyon kullanıcımız var ve herkesin kendine ait bir düşüncesi bulunuyor. Facebook'un koyduğu kuralları çiğnemedikleri sürece kendi görüşlerini serbestçe belirtebilirler."
"R.I.P RAOUL MOAT YOU LEGEND" isimli Facebook sayfasının şu an itibarıyla yaklaşık 40 bin üyesi bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club