Ruşeym |
"Doğanın altın sırrı Ruşeym"
Hücre yeniliyor, zihinsel gelişimi destekliyor, kalp damar hastalıklarına iyi geliyor. Zengin protein ve E vitamini deposu olan Buğday özü ''Ruşeym'', buğdayın özünden elde edilen bir toz. Bir ton buğdaydan ancak bir kilogram Ruşeym, elde edilebiliyor. Ruşeym, buğdayın özünden elde edilen bir toz. Ruşeym, buğday öğütülürken, özel bir işlemle elde ediliyor. Bu mucizevi besin, protein ve E vitamini deposu. Ç.Ü Gıda Mühendisliği Bölümü Yrd.Doç. M.Sertaç Özer, ''Buğdaya kıyasla protein içeriği yaklaşık 2 buçuk kat daha yüksek. Yağ içeriği oldukça yüksek ve bu yağ içeriğinden birlikte yağ asidi dengesi ve E vitamini, tokoferol içeriği son derece yüksek.'' dedi.
Sağlık İçin Yararlı
'Hücre yenilenmesini hızlandırdığını, antioksidan özelliği nedeniyle bu anlamda son derece faydalı olduğunu söyleyen Sertaç Özer, "Bağırsak hareketlerini hızlandıracaktır, zihinsel gelişime iyi gelecektir, kalp damar hastalıklarında da koruyucu anlamda etkin'' şeklinde konuştu.
Tadı güzel olan Ruşeym, ekmeğin içinde, 1 kaşık yoğurt içinde, sütün içinde, kahvaltılık gevrekler yerine farklı şekillerde tüketilebiliyor.
Ruşeymi, Tüketmemesi Gerekenler de Var
1 yaş altındaki çocuklarda, özel beslenme gerektiren, lif tüketmemesi veya sınırlı tüketmesi gereken insanlarda ve çölyak benzeri gulüten tüketemeyecek hasta gruplarında kullanılmaması gerektiği bildirildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder