Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

13 Ağustos 2013 Salı

Android'nizi root'lamak için başlıca nedenler!

Android'nizi root'lamak için başlıca nedenler!
Android telefonunuzu veya tabletinizi root'lamanız halinde sistem üzerinde tam kontrol ele alıcaksınız.
Root işleminin en temel yararı, size sistemin daha önce erişmediğiniz köşelerine, detaylarına erişim hakkı (sadece okuma hakkı değil, yazma / değiştirme hakkı da) sunmasıdır.Bu sayede tüm sistem dosyalarını silebilir, değiştirebilir, yeni temalar yükleyebilir, gereksiz sistem programlarını sistemden kaldırabilirsiniz.

Root Nasıl Yapılır? 
Root erişimi yapmak genelde kolay bir işlem ama tüm telefon modellerinde yapılan işlemler farklılık gösterebiliyor. Bazılarında küçük bir program yükleyip bir tuşa basmaktan ibaretken, bazılarında da recovery’ye girmek, bootloader’ı unlock etmek, bilgisayardan bağlanarak adb ve fastboot komutlarıyla bazı dosyalar yüklemek gibi karmaşık işlemleri içerebiliyor.
Android'nizi root'lamak için başlıca nedenler!
Custom ROM kullanın:Custom ROM, üçüncü parti Android geliştiricileri tarafından sizin cihazınız için düzenlenmiş bir Android sürümüdür. Bu ROM'lar, cihazınızdaki varsayılan Android sürümünün yerini alır. Custom ROM'u genellikle cihazınızdaki gereksiz ve kaldırılması mümkün olmayan uygulamalardan kurtulmak, pil ömrünü uzatmak, daha yeni bir Android sürümünü kullanmak gibi nedenlerle kullanmak istersiniz.
Kernel yükleyin:Romlarla Gelen kerneller genelde cihazlarınızdaki orjianal kernellerdir.Kerneller oynanmış kernellerdir yani birçoğu orjinallerinden çok daha iyidir.Modifiye edilmiştir stabillik şarj gibi özellikleri arttırılmıştır. Bazı kerneller CF-ROOT gibi olanlar ROOT yapıyor ve ayarlamaları size bırakıyor.Bazıları ise Renk, Ses ve Dahili Hafıza kartıyla oynayarak düzenlemeler yapıyorlar.
Uygulamanızı yedekleyin:Yeni bir Android'li cihaza geçerken veya ayarlarınızı sıfırlamak istediğinizde, önceden verilerinizi yedekleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Titanium Backup uygulaması bu konuda size yardımcı olucaktır.
Uygulamalarda çıkan reklamların kaldırın:Uygulamalarda çıkan reklamları kaldırmak için size yardımcı olucak uygulama AdblockPlus
İşlemciyi overclock ederek daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz: Önerebileceğim uygulama SetCPU for User



Root Uygulamaları
AdFree Android: Bu programın yaptığı, sistemdeki “hosts” dosyasını değiştirerek, reklam sitelerine olan bağlantıları engellemek. Bu sayede programlarda ve browser’da çıkan reklamlardan kurtuluyoruz.
AutoKiller: Marketteki diğer task killer uygulamaları ile karştırılmaması gereken bir uygulama olan AutoKiller’ın yaptığı, android sistemine gömülü olarak bulunan uygulama yöneticisinin ince ayarlarını değiştirerek, sistemin daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlamak.
MarketAccess: MarketAccess Türkiye gibi android market’teki paralı uygulamalara erişimi olmayan kullanıcıları hedef alan bir uygulama. Bu program SIM kartınızın üzerindeki enumerator’ü sisteme sanki başka bir operatörmüş gibi (T-Mobile, O2 vs.) gösteriyor, bu sayede de market örneğin amerika’da bir servis sağlayıcıdan bağlandığınızı düşünerek bu uygulamaları da sizin için gösteriyor. Google checkout hesabınızın olduğunu ve kredi kartı numaranızı girdiğinizi varsayarsak normalde ulaşamadığınız paralı uygulamaları da satın alarak indirebiliyorsunuz.
MetaMorph: MetaMorph temel olarak görünüm-tema değiştirme programı. Çok detaylı olarak girmeyeceğim, ama bu uygulama sayesinde sistem fontlarını, durum çubuğunun rengini / değiştirmekten tutun da butonların ve uygulamaların şekillerini değiştirmeye kadar bir çok işi yapabiliyorsunuz.
ROM Manager: En çok kullandığım uygulamalardan bir olan ROM Manager, recovery flashlama, yeni ROM indirme, nandroid yedeği alma gibi birçok zahmetli işlemi, tek bir grafik arayüzden kolayca yapmanızı sağlıyor.
Root Explorer: Bu program aslında temelde bir dosya yöneticisi, ancak diğer dosya yöneticilerinden farklı olarak root yetkisi sayesinde system ve data folderlarına da tam erişim hakkı sağlıyor. Bu programın ücretsiz bir versiyonu malesef yok, alternatif olarak ES File Explorer var, içinde deneysel bir root access modülü mevcut, ancak Root Explorer kadar başarılı bulmadığımı söyleyebilirim.
SetCPU for Root Users: SetCPU da aslında markette paralı bir uygulama olsa da, XDA Forumları kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor. SetCPU sayesinde işlemcinizi normalden yavaş çalıştırarak pil tasarrufu yapabilir, ya da kernel’inizin desteklediği ölçüde overclock yaparak yüksek performans sağlayabilirsiniz.
Screenshot: Çok basit bir program, ama yapması gerektiği işi gayet güzel yapıyor, telefonunuzdan ekran görüntüsü almak için kullanılıyor.
Superuser: Bu uygulama diğer uygulamalara superuser (root) yetkisi vermek ve geri almak için kullanılıyor, root işlemi yaptığınızda normalde otomatik olarak yüklenmiş olmalı
Terminal Emulator: Kendi başına root gerektiren bir uygulama olmasa da, bu konsol emülatörü, telefonunuzdan linux terminal komutları çalıştırmanızı, ve birçok alt seviye işlemi bilgisayara bağlanmaya gerek kalmadan gerçekleştirmenizi sağlıyor.
Titanium Backup: Titanium Backup temelde sisteminizde yüklü olan uygulamaların yedeğini almak üzere geliştirilmiş bir uygulama. Ama diğer backup programlarının aksine tüm sistem uygulamalarının da yedeiğini alabiliyor, geri yükleyebiliyor; ayrıca gereksiz sistem uygulamaları dahil tüm uygulamaları herşeyiyle sistemden kaldırabilmenizi sağlıyor.


 İlgili Aramalar:Android Root Atmak,Android Root Uygulamaları,Android Root Nasıl Atılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club