İçinde bulunduğumuz teknolojik çağın gereksinimi olan internet hakkında edilecek o kadar çok söz vardır ki ,yazımıza mevzu bahis olan ‘’Sosyal Ağlar’’ bu web deryasında adeta bir zerredir. Türk Milliyetçileri için teknolojik gelişmeleri takip etmekten daha önemli olan teknolojik gelişmelerin nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmaktır. Elbette ki teknolojik gelişmelerin takip edilmesi de mühimdir ancak takip edip faydalanmamak gibi bir durum da söz konusudur.
Bu durum fıkhi manada ‘’ilmiyle amel etmemek’’ gibi bir durum ile eş değer tutulabilir.
Peki Türk Milliyetçileri sosyal ağları, sosyal medyayı nasıl kullanmalıdır?
Sosyal ağlar denilince aklımıza ilk gelen Facebook ve Twitter gibi iki internet devi gelmektedir. Sosyal medya yalnızca bu iki mecradan ibaret olmadığı gibi sosyal ağ / sosyal medya da Pazar payı olan ancak ülkemizde ismi pek duyulmamış sosyal ağ siteleri de mevcuttur.
Türk Milliyetçilerinin sosyal ağları kullanmakta ki ilk amacı kamuoyu oluşturmak olmalıdır. Bunun için ilk tercih Facebook ve Twitter olması kadar doğal bir şey yoktur. Ancak sadece bu iki mecraya odaklanıp diğer sosyal medya mekanlarını göz ardı etmek, günümüzde ‘’70 milyon nüfuslu ülkemizde 1000 kişi üzerinde yapılmış anketler’’ mantığından öteye gidemez.
Kamuoyu oluşturmak için kullanılacak sosyal ağlar her şeyden önce kişisel profil siteleri olarak görülmemelidir. Facebook ve Twitter’da çok sayıda kurum ve kuruluş yer tutmakta, bu yerlerde kendilerini takip edenlere fikir beyan ederek komu oyu oluşturmaktadırlar.
Türk Milliyetçilerinin Osmanlı zamanında ‘’matbaa gavur icadıdır’’ gibi bir saçmalığa nazire edercesine ‘’Facebook ve Twitter günah yuvasıdır, gavura para kazandırıyoruz’’ gibi söylemlerde ve fikirlerde bulunması apaçık bir yanlıştır. Size verilen imkânları nasıl kullandığınız önemlidir. Sosyal ağlarda boşa vakit geçirmenin mümkün olduğu gibi harcanan her bir anında dolu dolu geçmesini sağlamakta mümkündür.
O halde ;
1-) Her Türk Milliyetçisinin mutlaka ama mutlaka bir sosyal ağ hesabı olmalıdır.
2-) Oluşturduğu profilin örnek teşkil edeceğini unutmamalıdır.
3-)Kullanılacak hesap bir Türk Milliyetçisine ait olduğuna göre profilin resimleri, videoları ve paylaşımları bir Türk Milliyetçisine yakışır düzeyde olmalıdır.
4-)Diğer fikirdaşları ile her daim iletişim halinde olmalıdır.
5-) Paylaşımlarında ve iletilerinde boş lakırdıdan kaçınmalı ve mümkün mertebe memleket meselelerini dillendirerek çözümler üretmeye yönelik olmalarına özen göstermelidir.
6-)Gündemi yakından takip ederek gerçek gündemin örtbas edilmesine müsaade etmemelidir.
7-)Türk Milletini ilgilendiren konferans, panel, konser ve diğer etkinliklerden haberdar olduğunda daha fazla kişinin de haberdar olmasını sağlamalıdır.
8-)Dış Türkleri ve soydaşlarının meselelerini göz ardı etmemelidir. Her zeminde, her fırsatta bu meseleleri dile getirmelidir.
9-)Sosyal Sorumluluk Projelerine gerekli desteği vermelidir.
10-)Faydalı ve bilgilendirici sayfaları, hesapları, kişileri takip etmeli gerektiği nispetinde yararlanmalıdır.
11-) Bir Türk Milliyetçisi sosyal ağları bilgi edinmek ve bilgi paylaşımı için kullanmalıdır.
12-) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü sosyal ağları kullanan her milliyetçi için bir kriter olmalıdır.
‘’Meselemiz ; Milletimizi genel durumdan haberdar etmektir’’
Yüce Türk Milletini sevmek yalnızca evde televizyon karşısında oturup yada sosyal ağlarda ‘’beğen , paylaş , beğen ,paylaş’’ faaliyetinden öte gitmeyen vakit kayıpları demek değildir. Türk Milliyetçisine düşen görev yalnızca sosyal ağlarda yer alan sayfaları, kişileri takip etmek değildir .
‘’Türk Milletini seviyorum’’ diyen her bireyin üzerine düşen görevlerden birisi de çağımızın gereksinimlerinden olan teknolojiyi ve interneti en faydalı, en etkili şekilde kullanmaktır.
Tüm Türk Milliyetçilerine selam olsun…
Vural Egemen Sarıgöz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder