Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

4 Ocak 2011 Salı

Battlefield Bad Company 2 Vietnam İncelemesi


Battlefield Bad Company 2 Vietnam 15 dolar eder mi? Bu incelemede bu sorunun cevabını arıyoruz.
  • Yıl 1887: Kamboçya, Laos ve Vietnam, Çinhindi altında birleşir. Yönetim Fransız genel valisindedir.
  • Yıl: 1941: Fransız sömürgesi ve Japonya işgaline karşı Vietnam Bağımsızlık Cemiyeti kurulur. 
  • Yıl 1944-1945: Ülkede yaşanan savaş ve kıtlık nedeniyle Vietnam nüfusunun yaklaşık %10'u hayatını kaybeder.
  • Yıl 1946-1954: Birinci Çinhindi Savaşı ya da bir diğer adıyla Güney Vietnam ve Fransa - Kuzey Vietnam savaşı başlar. 
  • Yıl 1954: Savaş, Fransa ve Güney Vietnam'ın yenilgisi ile sonuçlar. Ülke, ilk seçimde birleşmek üzere resmen ikiye ayrılır, ama bu birleşme gerçekleşmez.
  • Yıl 1960: Güney Vietnam ve Kuzey Vietnam arasında tekrar iç savaş başlar.
  • Yıl 1964: Güney Vietnam'ın yenileceğini anlayan Amerika, komünist Kuzey Vietnam'ı bombalamaya başlar.
  • Yıl 1976: ABD'nin geri çekilmesiyle morali ve gücü artan Kuzey Vietnam, savaşı kazanır ve Güney Vietnam'ı feshederek ülkeyi tekrar birleştirir.
  • Yıl 1979: Kamboçya'yı işgal eden Vietnam ile Çin arasında kısa ama şiddetli bir savaş başlar. Savaşı Vietnam kazanır. Çin, aynı yıl geri çekilir, ama Vietnam ekonomisi bu savaştan derin bir yara alır.
40 yıl gibi uzun sayılmayacak bir zamanda bu kadar acı ve gözyaşı... Bugün, barış içinde yaşayan Vietnam'ın 1980 öncesi tarihine baktığımızda savaş ve ölümden başka bir şey görmek pek mümkün değil.

Tarih sahnesinde bir milletin yaşayabileceği neredeyse tüm acıları tatmış olan Vietnam, biz oyunseverler içinse bir dönem sadece İkinci Dünya Savaşı temalı FPS oyunlarından sonra yeni bir soluk, yeni bir heyecandı. Ve uzun bir aradan sonra bugün, Vietnam'ı bir kez daha hatırlıyoruz; modern savaşlardan sıkıldığımız şu son günlerde...
Battlefield Bad Company 2 için Vietnam temalı bir DLC'nin geliştirildiğini duyunca, Bad Company 2 topluluğu bir hayli sevinmişti. Özellikle Destructoid 2.0 gibi Frostbite motoruna has bazı teknolojiler yüzünden topluluğun Bad Company 2'e  yeni harita geliştiremiyor oluşu, bir süre sonra aynı haritalarda tekrar tekrar oynamak zorunda kalan oyunseverlerin oyuna olan ilgisini azaltmaya başlamıştı. Bad Company 2 için yayınlanan ücretsiz harita paketleri bir yere kadar oyunu canlı tutsa da, hastaya taze kan gerekiyordu ve uygun kan sadece DICE'de tarafından sağlanabiliyordu.


Peki, Bad Company 2 Vietnam hastayı ayağa kaldıracak kadar taze kan sunabiliyor mu, yoksa "koca karı" ilaçları gibi işin sadece psikolojik tarafına mı derman oluyor?
Bu sorunun cevabını öğrenmek için fazladan bağışlayacağınız 15 dolarınız olmadığına inanıyorsanız, incelemeyi okumaya devam edebilirsiniz. Tabi ki incelemede bir hata bulup yazara laf çakmaktan hoşlanan, oyun notunu beğenmeyip elma armut hesaplarına girişen sevgili okuyucularımızın için de bu davet geçerli, hatırlatalım.
İşin şakası bir yana Vietnam, Bad Company 2 için ilk ve son paralı harita paketi olacak gibi gözüküyor. Yalnız Vietnam, sadece bir harita paketi olarak karşımıza çıkmıyor; oyuna yeni bir ruh ve atmosfer getiriyor.
Resmi büyüt
Bu yeni ruh ve atmosferi daha da detaylandırmadan önce, bilmeyen arkadaşlar için birkaç teknik detaydan söz etmek istiyorum. Öncelikle Vietnam, kendi başına çalışan bir eklenti paketi değil, Vietnam'ı oynamak için ana oyuna sahip olmalısınız. EA Store veya Steam üzerinden satın aldığınız Vietnam şifresini Bad Company 2 Multiplayer bölümünde "Redeem Code" bölümüne yazdığınız zaman, daha önce önce bir güncelleme ile oyuna eklenen Vietnam DLC aktif hale gelmiş oluyor.
Vietnam'ı aktif hale getirip oyuna daldığımız zaman ilk dikkatimizi çeken şey, Bad Company 2'nin aksine oyundaki tüm silah ve cihazların aktif halde karşımıza çıkması oluyor. Tıpkı Bad Company 2'de olduğu gibi, seçebileceğimiz dört sınıf ve bu sınıflara özel M16A1, AK-47, M14, M79 gibi farklı silahlar var. Bir de bunlara ek olarak Bad Company 2 Vietnam videolarında bol bol gördüğümüz her sınıf için seçilebilir alev makinesi...
Resmi büyüt
Oyunda alev makinesi hoş bir ekstra olarak karşımıza çıkıyor, ama çoğu zaman bu silahın avantaj yerine dezavantaj getirdiğini söylememe gerek yok sanırım. Bunun yanında, silah kullanımında da farklılıklar gözümüze çarpıyor. Silah kullanımı -sanırım 4x scope ve red dot gibi özelliklerin olmaması yüzünden- Bad Company 2'e göre daha arcade; silah ile adam vurmak Vietnam'da çok daha kolay, üstelik silah tepkilerinin de önemli ölçüde yumuşatıldığını görüyoruz.
DICE'in "Vietnam daha hardcore olacak" derken silah kullanımını kastetmediği ortada. Yoksa sadece "gez gör arpacık" dinamikleri ile bir FPS oyununu hardcore hale getiremezsiniz. DICE'in "hardcore" ile ne kastettiği anlamak içinse, başka bir yere bakmamız gerekiyor.

alıntıdır:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club