Web: http://www.teknoarsiv.net/

YAKINDA SİZİNLE

Blogger,Blogger Eklenti, Blogger Tema!


Gün

Saat

Dakika

Saniye

E-Bülten Aboneliği

E-Bültenimize Abone Olun Son Yazılar Mail Olarak size gelsin Yazılarımızı Kaçırmayın:

Copyright © Teknoloji Kalemim | Teknoloji Portalı | Türkçeleştirme http://teknolojikalemim.blogspot.com/

4 Şubat 2014 Salı

Telefondan kokular geliyor...

aroma smell iphone android
JAPONYA: Hadi bakalım, alın size acayip bir teknolojik ilerleme daha. Neymiş bu efendim? Buu, koku yayan bir akıllı telefon aparatı imiş. Bu konuda araştırma, geliştirme yapan, çok yaratıcı ve geliştirici arkadaşlarımız, yememişler, içmemişler, bu akıllı telefonlardan, resim, video, bilmem ne, ve hatta göndermediğimiz kalmadı, kala kala, bir tek koku kaldı, onu da, nasıl gönderiririz diye kafa yormuşlar ve sonunda bulmuşlar. Ne diyelim... hadi hepimize ve tüm insanlığa hayırlı, uğurlu olsun. 
Japonya da, yerleşik, Scentee şirketi, bu koku yayan cihazı, hem Android ve hemde iOS işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar için geliştirmiş ve piyasaya ilk önce Japonyada, şu günlerde ise tüm Dünya'da satışa sunmuş. Bu aparatın yaklaşık satın alma bedeli 35 US Dolar ve paketleme ve posta ücretleri de, dahil olmak üzere, yaklaşık 65 US Dolarına Dünya'nın her yerinden satın alınabiliyor. Daha detaylı bilgi için, şirketin web sitesi http://www.scentee.com/ ziyaret edilebilir ve yine bu site aracılığı ile, bu aromatik kokular yayan cihaz sipariş edilebilir. Aşağıda reklam filmini görebileceğiniz bu cihaz, bir hoparlöre benzeyen ve direk olarak telefona takılan, bir ilave parça.




Peki nasıl çalışıyor? Muhtelif bildirimlere karşılık, tanımlanmış kokuları yayabildiği gibi, çalar saat özelliği ile, sizi muhteşem bir kahve kokusu ile de, yatağınızdan kaldırabiliyor. 
Şimdilik sadece, çilek, kahve, lavanta, yasemin, hindistan cevizi, biberiye ve gül kokusundan oluşan toplam 7 adet koku alternatifi bulunan bu cihazın, çok tutacağını tahmin ediyoruz.

Şimdilik buraya kadar güzel. Bu cihaz hakikaten ilginç ve bizce iş yapar. Ancak biraz geliştirilmesi ve bu koku alternatiflerinin sayısının çok arttırılması gerekiyor. Örneğin, cep telefonundan haberleri okurken bu cihaz ortama, okuduğunuz konu ile ilgili kokular yayabilmeli. Mesela, rüşvet, adam kayırma, paralel devlet vs. ile ilgili bir haber okurken, etrafa pis pis kokular yaymalı ki, bu işin altında bir iş olduğu, bu işte bir pislik olduğunu, herkes anlayabilsin. Ya da, yaz günlerinde İstanbul'un toplu taşıma sistemi, yani otobüsler ya da metrobüs hakkında bir haber yayınlandığında, cep telefonunuzdan ağır ve yanık bir koltuk altı teri kokusunun burnunuza girmesi, haberi oldukça çarpıcı ve daha da bayıltıcı bir hale getirebilir. Ya da, kızdığınız bir adama, ağır ve pis bir, (çok afedersiniz), osuruk kokusu gönderebilseniz, hiç fena olmaz diye düşünüyorum. 
Bu pislik örnekler, benim daha fazla iğrençleşmeme gerek olmadan, sizin de, benliğinizde geliştirilebilir ve çoğaltılabilir. Sizinde, aklınıza gelen, kokular ve bunları kullanma alanları varsa, yazının sonudaki, yorumlardan bize gönderebilir ve bu yazıyı okuyan herkesin de, sizin o cin fikirlerinizden, feyz almasını sağlayabilirsiniz. 
Herkese, güzel kokulu günler diler, deodorantın pek pahalı bir şey olmadığını kullanmayanlara hatırlatırım. 
Haydi kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor

Ad

E-posta *

Mesaj *

Text Widget

Labels

Channels

Category 3

Güncel Teknoloji Blogu..

Labels

Sponsors

Post of the week

Find us on facebook

Son Yorumlar

https://www.facebook.com/seyitshnn

Partners

++Teknoloji Kalemim

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Channels

Labels

Channels

Channels

Popular Posts

Blog Arşivi

Followers

Blog Archive

Postagens populares

Sidebar One

Stats

Category 2

Category 3

Popular Posts

Join the Club